به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علی اشتری فرزند محمود که به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، حدود یک سال و نیم پیش توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده بود در آخرین جلسه دادگاه خود در شعبه 15 دادگاه انقلاب درباره اتهامات خود مطالبی را عنوان کرد که در نهایت محکوم شد.
وی که 43 سال سن دارد، گفت: به مدت 17 سال مدیریت یک شرکت تجاری را در تهران، دبی و یک کشور خارجی دیگر بر عهده داشتم و محصولات مخابراتی، حفاظتی و امنیتی میفروختم و به علت فروش این محصولات در داخل کشور، مشتریان خاص خودم را داشتم و همین موضوع باعث جلب توجه بعضی کشورها شد که من این محصولات را به چه کسانی میفروشم و چگونه وارد ایران میکنم.
اشتری با بیان اینکه در زمینه سیستمهای مخابراتی خصوصا سیستم های مخابراتی بیسیم نیز ابتکاراتی در سالهای گذشته داشته است، افزود: یکی از این پروژه ها دستگاه "مودم اتو انسور" و "اتو ریکورد" بود که باعث شد من را به سمینارهای مختلف در اروپا دعوت کنند و از من بخواهند راجع به محصولاتم توضیح دهم و بگویم محصولات را به چه کسانی می فروشم؛ ما در سالهای قبل بیشتر به مشتریان داخل کشور فکر کرده بودیم و همیشه این که سازمانهای رسمی مشتری ما باشند، جزو نقاط مثبت ما محسوب می شد و همیشه برای مشتری های خودمان تعریف می کردیم که این سازمان یا این شرکت یا این مشتری ها از محصولات ما خریداری می کنند و همه علاقمند بودند که این را بشنوند.
وی ادامه داد: ما فکر کردیم با اینکه به دنیای خارج پا می گذاریم، آنها هم علاقمند هستند که راجع به مشتری های ما بشنوند و دیدم آنها بیش از اندازه علاقه دارند به اینکه ببینند مشتریان ما چه کسانی هستند، کارشناسان خرید چه کسانی هستند، چه محصولاتی می خواهند بخرند و این محصولات را در چه پروژه هایی می خواهند استفاده کنند. مشتری های ما گروههای مختلف از جمله برخی وزارتخانه ها بودند.
این جاسوس رژیم صهیونیستی درباره نحوه آشنایی خود با ماموران سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (موساد) گفت: آنها ابتدا برای محصولی که تولید کرده بودم و برای زلزله شناسی روی ماهواره های ثریا کار میکرد، من را به سمینارهایی دعوت کردند و بعد به اسم مامور بانک وارد صحنه شدند و مایل بودند به عنوان شریک با من برخورد کنند. و در همین راستا وامی را به صورت غیررسمی به من دادند اما برای من عجیب بود که چرا آن مبلغ را در کیف جاسازی کرده بودند.
وی ادامه داد: آن سه نفر خود را به نامهای "ژاک، شارل، و تونی" معرفی میکردند؛ با آنها ابتدا در تایلند و سپس چند بار در ترکیه و چند بار در سوئیس ملاقات کردم. آنها ابتدا من را به شعبه بانک "فورتیس" میبردند و در آنجا ملاقاتها انجام میشد. اما کم کم به صورت مداوم محل ملاقاتها را تغییر میدادند.
اشتری در ادامه اظهارات خود در آخرین جلسه دادگاه تصریح کرد: آنها امکاناتی از جمله لپتاپ برای ارسال و دریافت رمز شده ایمیل، 2 دستگاه ثریای DSL و ترمینال ماهواره در اختیار من قرار دادند که این ترمینالهای ماهواره را در ایران به مشتریان خاص بدهم که فکر میکنم قابلیت شنود داشت.
وی افزود: نمی دانم آنها دقیقا چه تصمیمی داشتند چون من دیگر به مرحله تحویل این اقلام به مشتری ها نرسیدم و بازداشت شدم؛ آنها چون دیدند من فقط یک کالافروش هستم سعی کردند تجهیزاتی را در اختیار من قرار دهند تا این تجهیزات را به افراد و مجموعههای خاص که دست چین کرده بودند، بفروشم و در همین بین بود که ناخودآگاه و ناخواسته در دام افتادم؛ اصلا فکر نمیکردم در حال همکاری با موساد (سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی) هستم؛ مرتبا از مشتریانم و نقاط قوت شرکت و قراردادهایی که در ایران داشتم استفاده می کردم تا بتوانم علاقه آنها را به مشارکت جلب کنم.
این متهم که جرم جاسوسیاش برای رژیم صهیونیستی اثبات شد با بیان اینکه مشکلات مالی داشته است، اظهار داشت: آنها به عنوان وام، 50 هزار دلار در اختیار من قرار دادند تا کالایی به عنوان ثریای DSL بخرم و به مشتریان خاص در ایران بدهم؛ علاوه بر این آنها هزینه سفرهایم به خارج، هزینه اقامت، هزینه سوغاتی و هزینه خرجهای روزانهام را نیز پرداخت میکردند، ضمن آنکه برای پرداخت اقساط منزلم در خارج از کشور نیز به من کمک میکردند؛ این کمکها در ابتدای کار بود و آنها میگفتند به تو کمک میکنیم تا فکرت آزاد باشد و بتوانی پروژه های بیشتری بگیری و بتوانی به مشتریانت معرفی کنی؛ و من هم تا مدتی از ترس به ایران نمیآمدم تا اینکه آمدم و دستگیر شدم.
وی تصریح کرد: چون من فروشنده تجهیزات حفاظتی، امنیتی و مخابراتی بودم، تا حدودی به سیستمها آشنایی داشتم ولی آنها تجهیزات خاصی مثل یک نرمافزار در اختیار من قرار دادند تا بتوانم ایملیهای ارسالی را به صورت رمز شده در بیاورم؛ با این سیستم از هر کامپیوتری می شود ایمیل رمز شده ارسال کرد.
اشتری تعداد ملاقاتهای خود با نیروهای اطلاعاتی سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی را 13-12 ملاقات ذکر کرد و ادامه داد: در مجموع 50 هزار دلار به من پول دادند که یک بخش آن به صورت نقدی به من تحویل داده شده و مقداری از آن را نیز به صورت جاسازی شده در کیف به من دادند.
گزارش خبرنگار فارس حاکیست در حالی که مسئولان وزارت اطلاعات تصریح می کنند تعداد ملاقاتهای اطلاعاتی اشتری چند برابر اظهارات وی بوده است.
وی تصریح کرد: بعد از 6 یا 7 جلسه، از من دعوت کردند که به سوئیس بروم و گفتند می خواهیم از تو تست پزشکی بگیریم، چون من ناراحتی قلبی داشتم و داروهای قبلی و داروهای اعصاب مصرف می کردم؛ اما وقتی رفتم، با دستگاه دروغسنج مواجه شدم و اینکه می خواستند مطمئن شوند که من وابسته به نیروهای امنیتی ایران نباشم و سابقه نظامی بودن نداشته باشم.
وی با بیان اینکه آن افراد کاملا لباسهایی عادی میپوشیدند و ظاهر غیرعادی نداشتند، گفت: قرار بود دستگاههایی برای جلب توجه نظامیان در ایران به نمایش گذاشته شود و انها را ترغیب کنیم که از این محصولات بخرند. ضمن اینکه از من خواسته بودند مهمانانی دعوت کنم و به خارج از کشور ببرم که آن مهمانان همان کارشناسان سازمانهای خریدار تجهیزات از من بودند که حتی اسم میبردند که سه نفر از آنها کارشناسان خرید سازمانهای نظامی بودند.
این جاسوس رژیم صهیونیستی افزود: آنها یک جاسوئیچی به من داده بودند که من بتوانم یک کارت رم برای انتقال اطلاعات در آن قرار بدهم و به راحتی به خارج از کشور ببرم. من هم تعجب کرده بودم چون همیشه مدارک فعالیتهای تجاری خودم را با لپتاپ حمل و نقل میکردم اما می گفتند از این مموری کارت استفاده کن.
وی تصریح کرد: در یکی از جلسات با آنها زمانی که نمونه کارهایم را روی وایتبرد برای آنها تشریح میکردم به گوشهای از یکی از پروژههای خودم در تامین امکاناتی برای یک مرکز موشکی در ایران اشاره کردم. آنها گفتند مایلیم در این پروژه با تو همکاری کنیم و وام بدهیم؛ به آنها گفتم پروژههای دیگری هم هست اما به شدت ابراز علاقه میکردند که در این پروژه با من مشارکت کنند؛ قرار بر این بود که برای چنین مراکزی ثریاهای آلوده DSL را به نمایش بگذاریم و آن مراکز را ترغیب به خریدن کنیم.
اشتری تصریح کرد: یک درخواست خرید از یکی از مراکز ایرانی داشتم اما آنها از من کالا نخریدند؛ من به دروغ به افسران موساد گفتم که چنین مرکزی از من درخواست خرید کرده است و آنها خوشحال شدند اما وقتی به آن مقام نظامی تماس گرفتم گفت که این کالا را از شما نمیخریم ولی در دست اقدام داریم. آنها به من اصرار کردند که هر طور شده آنها را متقاعد کن که تجهیزاتی که مدنظر ماست، بخرند؛ یک جلسه بعد، به من 30 هزار دلار در یک کیف جاسازی شده دادند و من گفتم که می روم و دستگاههای مورد نظر را به مشتری میدهم ولی به علت مشکلات مالی، این پول را در جای دیگری خرج کردم و آن کار را انجام ندادم و اینها عصبانی شدند. دفعه بعد به دروغ گفتم که دستگاهها را خریده ام، از من شماره سریال دستگاهها را خواستند و من را مورد دروغ سنجی قرار دادند که متوجه شدند به آنها دروغ گفته ام.
وی با بیان اینکه جاسوسی برای رژیم صهیونیستی میل باطنیاش نبوده و ناخواسته به این کار کشیده شده است، اظهار داشت: من سالها به ایران خدمت کردم حتی در حین مراوده با آنها میگفتم و در ایمیلهایم نیز نوشتم که دیگر قادر به همکاری نیستم و آن کالاها را هم به شما پس میدهم؛ من سعی کردم خودم را از آنها دور کنم اما تنها بودم و نمیدانستم با چه کسی باید مشورت کنم.
جاسوس رژیم صهیونیستی در پایان جلسه دادگاه تاکید کرد: از مردم ایران و هر سازمانی که به واسطه اقدامات من دچار صدمهای شده است عذرخواهی میکنم و تقاضای رافت اسلامی دارم.